fredag 11. desember 2015

Bruk av blogg og publisering i et personvernperspektiv



Blogg er et verktøy som blir brukt i mange forskjellige sammenhenger, det kan være i forbindelse med en hobby, på skolen eller i jobbsammenheng etc. Bloggene er i utgangspunktet tilgjengelig for alle så... hva kan vi publisere på bloggen vår?

Publisering av bilder kommer inn under Åndsverksloven. Denne gjelder for alle som publiserer bilder på Internett, også de som har private blogger eller hjemmesider.
Enhver som publiserer bilder eller andre personopplysninger på nettet må forholde seg til Personopplysningsloven.

Personopplysninger er informasjon og vurderinger som kan relateres eller knyttes til en person.  Ikke bare navn, personnummer, adresse og telefonnummer, men også bilnummer og nettsidehistorikk for å nevne noen eksempler.

I personvernsammenheng er Datatilsynet  både tilsyn og ombud. Datatilsynet skal medvirke til at den enkelte ikke blir krenket gjennom bruk av opplysninger som kan knyttes til han eller henne.

Før du publiserer informasjon på bloggen bør du vurdere nøye det du ønsker å legge ut. Inneholder det opplysninger om andre og du er usikker så går det jo an å spørre vedkommende det gjelder. Et godt utgangspunkt er vær mot andre på nettet som du vil at andre skal være mot deg. På  Slettmeg.no og Nettvett.no  kan du finne ut mer om publisering i et personvernperspektiv.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar