tirsdag 15. mars 2016

Hospitering hos Volmax Hamar

Volvo startet sin lastebilproduksjon på slutten på 1920 tallet. Lastebilen skulle supplere transportmidler som hest og vogn, tog og sjøtransport. I dagens samfunn er lastebilen uunnværlig, her kan du lese historien om Volvo sin lastebilproduksjon.

Jeg har hospitert hos Volmax Hamar AS. Dette er noen av arbeidsoppdragene som ble utført da jeg hospiterte.


Denne lastebilen var på verkstedet for montering av blant annet ny støtfanger foran.














Noen ganger er det hensiktsmessig å få kjøretøyet opp fra bakken. Bildet viser en buss som er heist opp for å få utført et arbeidsoppdrag under.



En hybridbuss på verkstedet for å få utført service.





Sigurd er elev ved kjøretøylinja på Hamar katedralskole. Han har valgt fordypning tunge kjøretøy og er på opplæring i bedrift onsdager og torsdager hos Volmax Hamar AS. Her er Sigurd med på et arbeidsoppdrag på en girkasse.











Denne lastebilen har vært utsatt for et trafikkuhell. Dette førte til stor skade på førerhytta slik at den må byttes ut. Slik står den uten førerhytte i påvente av lakkering og montering av den nye førerhytta.


1 kommentar:

  1. Som i eget fag er hoveddelen av arbeidet som utføres tradisjonelt mekanisk arbeid. Det som har imponert meg mest, med det som du har formidlet, er overvåkingssystemene for tunge kjøretøy.
    Regner med at dere har utfordring med å mekke på tunge kjøretøy på skolen, men det du skriver om bruk av interaktive leksjoner i Elektude virker veldig bra.

    SvarSlett