tirsdag 26. april 2016

Presentasjon ved HIOA fredag 22 april

Et av arbeidskravene i ATEKO6200 (oppgave 2d) er å gjennomføre en individuell presentasjon (stand) for medstudenter og andre interesserte der studenten presenterer hvordan arbeidsoppgave innen eget fagområde kan gjøres om til læringsoppgave.

På fredag 22 april presenterte vi (studentene i ATEKO6200) hvordan er arbeidsoppgave innen eget fagområde kan gjøres om til læringsoppgave. Vi presenterte for framtidige yrkesfaglærere og jeg valgte å presentere læringsoppgaver på styring og understell ved hjelp av Bilfag-appen.
Bilfag-appen kan brukes på Ipad og Android nettbrett. Det går også an å laste ned en Android-emulator som går for Pc. Dette gjør det mulig å bruke Bilfag-appen på Pc. Android-emulator for Pc kan du laste ned fra denne linken. Etter å ha prøvd Android-emulator for Pc er min oppfatning at bilfag-appen fungerer absolutt best på nettbrett.





Utklippet fra Bilfag-appen viser hvordan lufttrykket i dekket påvirker dekk-slitasjen. I bilfag-appen kan en simulere og se hvordan et dekk blir slitt ved forskjellige dekk-trykk.













Utklippet viser hjulvinkelen Camber, hjulhelling innover eller utover øverst. Bilfag-appen muliggjør å endre Camber og ved hjelp av det se hva som er positiv og negativ Camber. Dette kan være med på å øke forståelsen for hjulvinkler.











En av yrkesfaglærerstudentene som selv underviser i fly-fag fortalte meg at noen av flyene har i prinsipp samme type bremser som vist på bildet. Bildet viser prinsippet for hydrauliske skivebremser.











Vi hadde 6 forskjellige stands i det samme rommet på HIOA, dette var i utgangspunktet spennende da det ble ganske tett mellom hver stand. Min oppfatning er at presentasjonene gikk veldig bra. Det var mange nysgjerrige studenter og det ble mange gode samtaler.

1 kommentar:

  1. Bilfag-appen som du presenterte ser veldig interessant ut. Ser ut som bilfag har utrulig mange gode pedagogiske animasjoner. Bilbransjen har tydeligvis vært flinke på dette området de siste årene. Elforlaget kommer med en serie nye bøker som inneholder mye animasjoner for elektrofagene, jeg er spente på om vi kan få noe i samme retningen som du har vist.

    SvarSlett