onsdag 23. september 2015

Nettbasert samling Ateko15

Da er første nettbaserte samling ifbm studiet ATEKO gjennomført.
Verktøyene/programmene vi brukte for å gjennomføre den nettbaserte samlingen var Skype og Google Hangouts. Dette er første gangen jeg deltar  på en nettbasert samling og det er første gangen jeg har brukt verktøyene Skype og Google Hangouts.

Torsdag 17.9.15 fikk vi (Deltagere i ATEKO15) i oppdrag av Trond å gjøre klar en bruker på Skype og Google Hangouts. Jeg har som nevnt tidligere ingen erfaring med disse verktøyene så jeg har hatt en bratt læringskurve :-)). Jeg fikk på plass en bruker på Skype og fikk testet litt og det samme med Google Hangouts. Morsomt å lære litt om å bruke disse verktøyene, har hørt litt om Skype og nettbaserte samlinger før og det jeg har hørt er at en møter utfordringer ved å gjennomføre nettbaserte samlinger.

Ved gjennomføringen av vår nettbaserte samling startet vi med å bruke verktøyet Skype, Trond og Runar fikk alle oss studenter med på videokonferanse og vi jobbet litt med å bli kjent med Skype, inn og utkobling av mikrofon, skjermdeling osv. Skjermdeling er smart! Et verktøy for å dele/vise/presentere. Alle som deltar i samlinga kan se andres skjermbilde eller dele sitt skjermbilde, riktignok en av gangen men dette fungerte veldig bra.

Vi byttet etter hvert ut Skype med Google Hangouts og lærte at dette er et verktøy på lik linje med Skype, bare små forskjeller stort sett de samme funksjonene.

Min oppfatning av denne nettbaserte samlingen er at dette fungerte veldig bra. Det ble en veldig positiv opplevelse for meg, en annerledes måte å gjennomføre samling på, jeg ble fort trygg på verktøyet vi brukte og det ble fort en helt naturlig måte å gjennomføre en samling på.




1 kommentar:

  1. Min erfaring: Det å ha erfart at bratte bakker kan klatres, gir økt trygghet når jeg møter nye bakker ...

    Jeg var spent på om bakken tirsdag 22. september skulle bli for bratt - og tenker at det ble den ikke. Jeg opplever at vi som læringsfellesskap har nådd et platå hvor vi kan skape nye og forbedrede versjoner av vår nettsamlingspraksis. Og hvem vet hvem som kan få nytte av disse erfaringene etter hvert.

    SvarSlett